Artikel heeft langere levertijd
> Start > Ook in de ban van mozaÔek?

Ook in de ban van mozaïek?
KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 498867 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 555387 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 555387 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 584670 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 514316 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 555804 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 573220 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 947252 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 563555 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 583087 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 575026 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 584728 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 937510 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 540014 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 555413 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 407592 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 407592 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 555952 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 555387 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 555837 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 555837 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 942296 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 513136 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 563326 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 564089 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 597930 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 597941 KnutselideeŽn met mozaÔek<br/>Artikelnr. 562098
Leuke decoratie ideeën voor huis & tuin!
De techniek van mozaïek is zeer veelzijdig te gebruiken. Ontwerp met behulp van mozaïeksteentjes tafels, stoelen, decoratieve schalen, windlichten, etc in een unieke stijl. Bijna elk voorwerp kan met mozaïek worden bewerkt. Afhankelijk van de vorm en het materiaal heeft u alleen maar bijpassende mozaïeksteentjes en de juiste lijm nodig.

Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor het mozaïeken: een ruim assortiment aan mozaïeksteentjes van verschillende materialen, boeken en toebehoren, leuke voorbeelden en ook complete sets voor de starter. Maak prachtige kleurrijke kunstwerken van mozaïek in uw eigen stijl!

Downloads & Handleidingen

Wetenswaardigheden over het knutselen met mozaiek
 

In de Oudheid stond het mozaïeken bekend als een soort schilderkunst. Tot de schildertechniek behoorde destijds ook het samenvoegen van gekleurde onderdelen met verschillende vormen van steen, glas, papier, metaal, hout of textiel. Vandaag de dag heeft mozaïek weer aan betekenis gewonnen op het gebied van artistieke handvaardigheid.

De techniek van mozaïek is nog steeds erg populair. Een voorbeeld van verschillende mozaïektechnieken zijn: crackle mozaïek (safety mozaïek), acryl mozaïek, glasmozaïek, spiegel mozaïek, keramiek- en porselein mozaïek of parelmoer- en marmer mozaïek. De technieken zijn geschikt voor verschillende ondergronden en doeleinden en hebben dikwijls ook een eigen karakter.

Als basis voor uw ontwerp vindt u in de Opitec shop een groot assortiment aan artikelen die geschikt zijn om op te mozaïeken: decoreer bijvoorbeeld uw glazen windlichten met lichtdoorlatende mozaïeksteentjes van glas of acryl, of versier wand- of hanglampen met mozaïek en creëer in combinatie met lichtsnoeren verbluffende lichteffecten. Ook waxinelichthouders, glazen schalen, klokken of fotolijstjes zijn erg geschikt om met mozaïek te bewerken. Klassieke voorwerpen om op te mozaïeken zijn tafels, stoelen en bijzettafeltjes.

Wilt u als basis eigen vormen gebruiken voor uw ontwerp van mozaïek? Met platen van styrodur of Roofmate beeldhouwerschuim kunt u zelf vormen modelleren. Voor het bewerken van platen styrodur of Roofmate adviseren we de Styropor® en hardschuim snijder te gebruiken

Om prettig en flexibel te kunnen werken heeft u een goed gesorteerde voorraad mozaïeksteentjes en wat toebehoren nodig. Voor het afbreken van verschillende mozaïeksteentjes adviseren wij u het gebruik van een goede mozaïektang. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen tangen voor mini-mozaïeksteentjes en mozaïeksteentjes van keramiek/porselein en glas. Voor de keuze van de lijm zijn het materiaal en de vorm van de ondergrond doorslaggevend. Er zijn lijmen voor absorberende en niet-absorberende ondergronden. Voor bolvormige oppervlakken zoals ballen gebruikt u 3D-siliconen lijm of lijm met langzame vloei-eigenschappen. Afhankelijk of het kunstwerk van mozaïek voor binnen of buiten bestemd is, wordt er voor een niet-weerbestendige of een weerbestendige voegmassa gekozen.

Tip! ! Met koudglazuur maakt u modellen voor buiten kras- en vorstbestendig!

Zo kunnen beginners in de mozaïek meteen van start gaan: de mozaïek creatieve knutselsets bevatten al het benodigde materiaal, evenals een uitvoerige handleiding. Ze zijn ook uitermate geschikt om als cadeau te geven.

Voor het bewerken van grote oppervlakken met mozaïek adviseren we mozaïek cement te gebruiken. Het mozaïek cement wordt op het voorbereidde oppervlak aangebracht. Na het drogen van het cement wordt er gewoon gevoegd met voegmassa.

Nog meer modellen, voorbeelden, tips en trucs vindt u in het assortiment knutselboeken over het thema mozaïek en in onze gratis te downloaden knutselhandleidingen.

De techniek van mozaïek biedt onbegrensde mogelijkheden - u zult versteld staan!

Glasmozaïek
In de Opitec shop vindt u Tiffany mozaïeksteentjes (in navolging van de Tiffany glaskunst van de Jugendstil kunstenaar Louis Comfort Tiffany), die aan de boven- en onderkant een verschillende structuur laten zien en op deze manier grotere mogelijkheden tot vormgeving bieden. Deze hoogwaardige mozaïeksteentjes kunnen voor zowel binnen als buiten worden gebruikt en zijn erg geschikt voor lichtobjecten als lampen, raammozaïek en windlichten.

Softglas mozaïeksteentjes zijn vorstbestendige steentjes van echt glas met afgeronde zijkanten en zijn aan de achterkant met een beschermende laag gekleurd. Ook glasnuggets steentjes zijn robuuste, doorgekleurde steentjes van glas. Deze zijn niet alleen voor de mozaïek techniek te gebruiken, maar zijn ook heel geschikt om te gebruiken als tafeldecoratie of gelijksoortige toepassingen.

Exclusief en uniek is het crackle mozaïek (safety mozaïek) van voorgebroken veiligheidsglas. De glasplaten zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en de vele kleine breukvlakken creëren betoverende, glinsterende lichtreflecties. De plaat wordt voor verwerking op een ondergrond gelegd en met de zogenaamde crackle klopper verder verkleind. Als te bewerken voorwerpen zijn glas of kunststof geschikt – met de juiste primer zijn ook hout, steen of tempex geschikt om te gebruiken. Wees voorzichtig: crackle mozaïek is niet geschikt voor kinderen!

Met spiegel mozaïeksteentjes worden bestaande mozaïek ontwerpen verfijnd en verkrijgen tuinaccessoires in de zon mooie glitter reflecties.

Door het combineren van verschillende mozaïeksteentjes krijgt uw ontwerp een bijzonder karakter

Acryl mozaïek
Een goed alternatief voor glasmozaïek zijn de eveneens doorzichtige acryl mozaïeksteentjes. Acryl mozaïek is licht en heeft geen scherpe randen waardoor het perfect is voor het knutselen met kinderen. Het is gemaakt van transparant kunststof of hoogwaardig resin en is verkrijgbaar in vele heldere kleuren. Door het geringe gewicht van het acryl mozaïek kunnen ook kwetsbare voorwerpen hiermee worden bewerkt.

Keramiek mozaïek & Porselein mozaïek
Mozaïeksteentjes van keramiek of porselein worden gebruikt door diegenen die de voorkeur geven aan een natuurlijke stijl. Het goed absorberende materiaal is weerbestendig en ook geglazuurd in vele kleuren verkrijgbaar.
Nieuw in het assortiment; keramiek mozaïek op matje in verschillende kleuren ( afmetingen matje ca. 30 x 30 cm.)

Hier past ook de Byzantic mozaïek met zijn natuurlijke uitstraling goed bij. Byzantic mozaïek kan met de zand-ruwe oppervlakstructuur eenvoudig worden gebroken met een (knutsel)schaar. Hierdoor is het gebruik van een tang dus niet echt nodig. Door de dimensionale onnauwkeurigheden ontstaan mooie ongelijke onregelmatigheden. Byzantic mozaiek is zowel geschikt voor het knutselen met kinderen als voor de mozaïek professional. Uw kunstwerken van Byzantic mozaïek zijn ook geschikt voor buitengebruik, zolang het in de periode van vorst goed beschermd wordt tegen vocht.

Marmer- en parelmoer mozaïek maken het veelzijdige assortiment compleet.

terug naar catalogus