Artikel heeft langere levertijd
> Start > Wat men met strijkkralen zoal maken kan.

Verrassend!
Wat men met strijkkralen zoal maken kan.
Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 957684 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 957695 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 957709 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 957709 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 957709 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 957732 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 957721 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 957684 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 958129 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 958129 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 958129 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 958130 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 958130 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 958130 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 958141 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 580838 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 580838 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 580805 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 580805 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 581052 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 615355 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 615355 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 615355 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 615344 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 615344 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 958163 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 958163 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 958152 Knutsel ideeŽn voor strijkkralen<br /> Artikelnr. 958152
Ze zijn er in vele kleuren en worden stuk voor stuk op een legplaat gelegd volgens een voorbeeld. Daarna even kort met de strijkbout eroverheen strijken en de kralen smelten samen tot een fantasievol motief. Van Hama® hebben wij mooie strijkkralen sets met Mini en Midi strijkkralen. Speciale sets voor modieuze sieraden, 3D-motieven, mandala's, paarden, voetbal, bosdieren en 'Finding Dory'.

Met de Hama® strijkkralen adventskalender ontdekken de kinderen elke dag weer een nieuw voorbeeld!
Hama strijkkralen ? maken de kunstenaar in u wakker!

Wat kun je doen met strijkkralen?

De strijkkralen motieven kunnen als decoratie voor het raam gehangen worden maar je kunt er ook een mobiel van maken of met houders neerzetten. Van Hama® strijkkralen kunnen ook kleine, praktische dingen gemaakt worden, zoals een placemat, onderzetter, glasdeksel tegen insecten, magneten, gsm-hoesje, sieraden, sleutelhanger of (met behulp van een tol pin) een kleurrijke tol. Je kunt er ook kaarten en cadeauverpakkingen mee versieren of de kerstboom.

Welke strijkkralen zijn ideaal voor kinderen?

Strijkkralen zijn leuk voor groot en klein. De kinderen vinden het leuk om volgens de kleurrijke voorbeelden, in korte tijd, iets moois te maken. Of het nu bloemen, dieren of kerstmotieven zijn ? oma's en opa's vinden het altijd leuk iets van hun kleinkinderen te krijgen. Voor kinderen raden wij aan de klassieke Hama® strijkkralen midi te gebruiken.

Zijn strijkkralen ook leuk voor volwassenen?

Jazeker! Terwijl de klassieke Hama strijkkralen midi meer geschikt zijn voor kinderhanden, zijn de Hama® strijkkralen mini - met een diameter van 2,5 mm de kleinste van de Hama strijkkralen ? een uitdaging voor de volwassenen. Deze worden met een pincet opgepakt en geplaatst. Op deze manier kunnen zelfs verfijnde 3D-modellen worden gerealiseerd!

Wat heb je nodig om een motief te kunnen maken van strijkkralen?

Een kleurrijk assortiment aan strijkkralen, een motiefvoorbeeld en daarnaast tenminste een legplaat. Deze zijn er in verschillende groottes en vormen ? rond, hoekig, stervormig en andere speciale vormen.

Tevens is nodig strijkpapier (is bij de Hama strijkkralen inbegrepen) en een gewoon strijkijzer.

Kun je van strijkkralen ook een 3D-motief maken?

Leuke 3D-motieven zijn terug te vinden in de Hama® 3D-set. Hama® heeft in het assortiment houders (gemaakt van strijkkralen) om de gemaakte 3D-motieven neer te kunnen zetten.

Waar haal ik de ideeŽn vandaan, wat je allemaal kunt maken van strijkkralen?

In onze geselecteerde boeken vind je leuke voorbeelden en alles over de verschillende soorten strijkkralen en legplaten. Natuurlijk kun je ook zelf een motief bedenken, zonder voorbeeld.

Hier een paar originele voorbeelden voor onderzetters:
www.opitec.nl/strijkkralen-motieven

Waar moet je op letten bij het knutselen met strijkkralen?

Het motief kan veranderd worden totdat het gestreken wordt, daarna niet meer.

Graag altijd het motief met het meegeleverde strijkpapier strijken op de middelste stand! Daarvoor het strijkpapier boven op het te strijken motief leggen en met kleine bewegingen en lichte druk, kort strijken. De strijkkralen worden zacht en verbinden zich met elkaar. Is het strijkijzer te koud, dan verbinden de kralen zich niet met elkaar en bij een te hoge temperatuur kan het motief maar ook de legplaat vervormen. Met een beetje oefenen heb je de juiste stand en druk snel onder de knie. Het is niet zo moeilijk.

Let erop, dat de kralen aan de randen zich goed met elkaar verbonden hebben!

Kun je de legplaten en de voorbeelden meerdere keren gebruiken?

De voorbeelden worden onder de doorzichtige legplaat gelegd en kunnen zo vaak worden gebruikt als je wilt. De legplaten in principe ook, mits ze niet door de hoge temperatuur zijn vervormd.

Mijn strijkkralen motief is gebroken. Kan ik het weer repareren?

Dat je met de gemaakte strijkkralen motieven voorzichtig moet omgaan is vanzelfsprekend. Toch kan het gebeuren dat het motief stuk gaat. Wanneer alleen een paar kralen aan de randen afbreken, valt dit meestal niet zoveel op. Kleine stukken kunnen met het strijkijzer er weer aan gestreken worden. Vergeet het strijkpapier niet! Wanneer de schade groter is, kun je het motief op bijv. karton of dun hout plakken.
terug naar catalogus