Artikel heeft langere levertijd
> Start > Bouwpakketten

Bouwpakketten

Bij ons vindt u een grote keuze aan bouwpakketten en bouwsets evenals de meest uiteenlopende materialen voor het vak Techniek.

 

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Bouwdoos

Bij ons vindt u niet alleen bouwdoos-systemen van Eitech, maar ook bouwdozen van Fischertechnik die speciaal werden ontwikkeld voor gebruik op school.


OPITEC Bouwpakketten

Daarnaast hebben we in nauwe samenwerking met externe pedagogen ons eigen Opitec bouwpakket programma ontwikkeld. Deze systemen garanderen een snel leerresultaat. Vele van deze bouwpakketten worden exclusief bij Opitec aangeboden. Alle bouwpakketten voldoen aan didactische eisen en technische standaards. Ze vermijden bekende valkuilen en laten de leerlingen ruimte voor eigen creatieve oplossingen. Zo is leren leuk!

Ons assortiment is afgestemd voor gebruik op zowel kleuterscholen, basisscholen als het voortgezet onderwijs.

De thema?s zijn georiënteerd op leerplannen en didactisch ontwikkeld; hierdoor zijn ze uitermate geschikt als lesmateriaal. Daarnaast zijn alle bouwsets ook bedoeld voor hobbyisten met een interesse voor Techniek.

Ieder bouwpakket bevat een handleiding. Deze kunt u als PDF-document hier in de shop bekijken en downloaden. Voor sommige bouwpakketten zijn ook video’s beschikbaar waarin bijvoorbeeld de volgorde van de montage aan bod komt.

De volgende vaardigheden komen aan bod bij de bouwpakketten; bouwen, boren, zagen, aftekenen, verzinken, lijmen, schroeven, vijlen, lijmen, snijden, buigen, nieten, schuren en solderen. Hierbij leert men materialen als hout, acrylglas, kunststof, aluminium en andere metalen kennen en hoe deze te verwerken.

Didactische thema’s zijn bijvoorbeeld mechanica, hydraulica, pneumatiek, elektrotechniek, duurzame energieën (o.a. zonne-energie), elektro-en thermo mechaniek.

Opitec-Premium-Line bouwpakketten kenmerken zich door hun oriëntatie op de praktijk en de affiniteit met de industrie. Dit leerprogramma biedt de mogelijkheid kennis te maken met een bepaald vakgebied en kan helpen bij een latere beroepskeuze. Voor de modellen worden standaard industriële onderdelen gebruikt.

Voor jongere leerlingen hebben we het Opitec-Easy-Line programma ontwikkeld. Deze speciale bouwpakketten bevatten voorbewerkte onderdelen; dit vergemakkelijkt de montage, waarbij maar weinig gereedschap benodigd is. Heel easy: uitpakken - in elkaar zetten - klaar!


terug naar catalogus