Artikel heeft langere levertijd
> Start > Papier

Papier

Papier is een veelzijdig knutselmateriaal. Het maken van kaarten, scrapbooking, kalenders maken, embossing, papier-decoratietechnieken als servettentechniek, décopatch en découpage of het knutselen met kinderen -  met papier kan je bijna alles maken of knutselen.

 

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Hier vindt u divers knutselpapier in verschillende diktes en groottes: transparant papier, gekleurd papier, zijdepapier en crêpepapier en bijzonder papier met bijvoorbeeld glitter of glans.

Voor het bewerken en versieren van papier kunt u bijvoorbeeld sjablonen, stickers, rubberplaat, motiefponsen, stempels, stansapparaten, randen, glitter en siersteentjes gebruiken.

Wenskaarten, Paaskaarten, aankondigingen van geboorte, doop, communie, huwelijk, verjaardag  of andere kaarten - een persoonlijke noot maakt elke kaart tot iets bijzonders. Voor het maken van kaarten vindt u hier veelzijdige materialen als deco-bandjes, stempels, motiefponsen, deco-elementen, toebehoren voor embossing, het stempelen van metaal of papier en nog veel meer.

Kant en klare kaarten zijn te verkrijgen in verschillende vormen en kleuren als dubbele kaarten, passepartout-kaarten met bijpassende enveloppen - ook als voordelige kaartensets. 

Voor het knutselen met papier zijn ook universele hulpmiddelen te gebruiken. De Ultimate Pro knutselkoffer bevat vouw, snij, en stempelmaterialen. Met de Cuttlebug Embossingmachine kunnen vormen met de bijbehorende motiefsjablonen in één handeling worden gestempeld en uitgestanst. Met de Shape Boss embossing set en de stempelsjablonen tovert u met een speciale stift, raster en motieven op papier of folie.

Leuke stempelmotieven en vrolijk gekleurde stempelkussens zorg voor afwisseling en snelle resultaten tijdens het knutselen met papier. Met embossing-technieken kunt u uw motieven hoogwaardig versieren. Bij embossing-snijden wordt het papier gesneden en daarna bijvoorbeeld met waterverf gekleurd. Bij embossing-stempelen wordt papier met een speciaal stempelkussen gestempeld of met een embossing-pen uit de vrije hand beschilderd of beschreven.  Daarna wordt embossingpoeder (ook wel sterrenstof genoemd) aangebracht. De poederresten worden afgeschud en het motief wordt met hete lucht verzegeld. Er kan ook zonder embossingpoeder worden gewerkt, dan ontstaat een chique stempelafdruk in felle kleuren.

Ook Quilling vlechtstroken van papier worden met wat werk omgetoverd in mooie kunstwerken. Toebehoren als filigraan pen, scharen, Quilling-sjablonen, vouwbenen, pincetten, snijplaten, hobbymessen, lijm of zelfs een complete Quilling-set maken het werk makkelijker.

Voor de plaktechnieken décopatch en découpage vindt u hier materialen, papier en motiefvellen. Materiaal voor servettentechniek vindt u in de categorie ‘Knutselen & decoreren’. Papier als ondergrond voor tekenen en schilderen vindt u in de categorie ‘Creatief met verf’ en papier-maché in de categorie ‘Gieten en modelleren’.


terug naar catalogus